#blessed

Hvem er jeg i denne verden og hvor hører jeg hjemme?

Du må unnskyld meg hvis du syns denne bloggen handler alt for mye om livet, å finne seg selv og om hvor vakker verden er. Jeg har ikke komme med mange reisetips, erfaringer eller must see-steder. Jeg har ikke fokusert på å skrive om plassene vi har vært eller turisttingene vi har gjort – for det er ikke derfor jeg skriver. Det er ikke derfor jeg reiser. Sist gang jeg reiste var nok mye for å ha noe å fortelle. Jeg ville bevise at også jeg kunne reise ut i verden alene, oppleve og være tøff. Denne gangen handler det mer om å se, føle og lære. Jeg er ikke så opptatt av å bevise for dere hjemme at jeg reiser. Jeg skriver mer for å formidle litt av alt jeg føler og tenker her ute i verden.

Det er mange som reiser ut i verden for å finne seg selv, og selv om jeg «hater» å kalle min reise for en dannelsesreise, så er det vel akkurat det det er. Jeg har fått bekreftet mye jeg oppdaget sist gang jeg reiste og lærer samtidig nye ting hver dag. Jeg merker veldig godt at jeg har reist før, og at jeg føler meg mye mer voksen enn det jeg gjorde den gang da. Jeg vet nå hva jeg vil, hvem jeg er og hva jeg mener. Likevel føler jeg meg ny og sårbar. Dette er en helt annen reise som gir meg helt andre ting. På denne reisen må jeg lære å være alt jeg er sammen med andre. Jeg må lære å være meg selv i den store verden og stole på meg selv. Jeg må finne min plass. Og det er ikke lett..

Reising handler jo om å se, oppleve, gjøre, lære, spise og utfordre seg selv. Det handler om å se turistattraksjonene, se templene, gjøre aktivitetene og prøve nye ting. Det handler om å gjøre mest ut av tiden man har. Men skjønner du det hvis jeg skriver at det handler om å roe ned også? Det handler jo like mye om å nyte, slappe av og leve i nuet. For min del handler det mye om å se detaljene, å tvinge meg selv til å virkelig se og være her jeg er. Jeg og Åshild har snakket mye om hvorfor vi reiser og hvordan vi prøver å reise for oss selv. Det er så lett å føle at de som sitter hjemme forventer at vi skal gjøre ting hele tiden, at siden vi reiser så «må» vi gjøre alt mulig, hele tiden. Det er lett å føle at man går glipp av noe hvis man ikke ser alt og gjør alt som står på Tripadvisor eller i Lonley planet-bøkene. Dager vi ikke gjør «noe» får vi dårlig samvittighet, men hvorfor? Selv dager vi føler vi ikke har gjort noe har vi enten gått opp på en fjelltopp før solen en gang har stått opp for å se den vokse over byen, eller så har vi vært i en liten landsby og prutet med en av de lokale handelsmennene. Eller så har vi gått rundt i bakgater og sett ting vi aldri har sett eller kommer til å se igjen. Det er jo noe, er det ikke?

Uansett så er reising noe som gir meg ufattelig mye. Selv om jeg har mange dager hvor jeg er sliten langt inn i ryggmargen eller dager jeg savner Vestnes så mye at jeg har lyst å sette meg på første fly hjem, så elsker jeg dette. Jeg elsker alle inntrykkene jeg får, følelsene det gir meg, menneskene jeg møter og lærdommen jeg tar til meg. Jeg elsker de nye tingene jeg oppdager og hvor mye jeg vokser som person. Det er bare slitsom og utfordrende, det er det hele. Jeg tror mange som sitter hjemme ikke forstår hvor sliten man faktisk blir av å reise slik vi gjør. Mange sier vi er så heldige fordi vi er på ferie i 6 månder, og det er jeg FULT klar over. Jeg får frysninger når jeg tenker på hvor heldig jeg er som har mulighet til å gjøre dette. Spesielt når vi reiser i et land som India hvor det å reise til nabobyen ikke engang er mulig for mange. Det er derimot ikke bare fryd og gammen her ute. Det er slitsom å hele tiden måtte forflytte seg, pakke den stappa sekken, bestille togbilletter, finne trygge plasser å bo, prute med tuktuk-sjåfører og finne ut hva man skal gjøre på hver nye plass man kommer til. Men, jeg vet også at det er akkurat dette som gjør dette så spesielt, så spennende og så uforglemmelig. Det er alt dette som gjør at backpackere, reisende, vil ut igjen med en gang de kommer hjem. Man vil bare pakke sekken på nytt.. 

Så, jeg skal fortsette å gå i smågater, gjøre det som faller meg inn og prøve å se så mye av det landet jeg befinner meg i som mulig. Jeg skal så fortsette å skrive tekster om hva jeg føler, tenker og oppdager. Jeg skal skrive ned de ordnene som dukker opp i hode mitt. Jeg skal skrive ned minnene og øyeblikkene som sitter som klistret på netthinnen min. Jeg håper alt det på en eller annen måte vil gi meg en pekepinn på hvor jeg hører hjemme og hva jeg skal ta meg til når jeg kommer hjem. Også håper jeg da, at du som leser denne litt rare reisebloggen også finner noe i det. Jeg håper du finner inspirasjon til å reise, utforske og lære. Men aller helst håper jeg du finner inspirasjon til å være der du er, se detaljene og sette pris på de små tingene. Det er det som utfyller dette rare, spesielle og vakre livet vi lever og jeg håper vi alle kan bli flinkere til å sette pris på det. Jeg håper vi alle kan bli flinkere til å virkelig se, og føle. Det er så mye fint rett foran nesene våre, som postmannen som legger posten i postkassa di på samme måte som han gjort tusen ganger før. Eller som fuglekvitter og solskinn på en tidlig vårdag. Eller den gamle dama med sjal som vasker klærne til familien i ei skitten elv. Eller små barn som leker langs veikantene lykkelig uvitende om farene som lurer ute i verden. Alt er der ute.. La oss oppdage det!

(Og forresten, tittelen kommer av da jeg og Åshild stod å ventet på en buss i Agra og snakket om hvor ufattelig heldig vi er som kan så og si reise hvor som helst og når som helst. Jeg tror vi nordmenn har lett for å ta ting for gitt.. Eller kanskje ikke sette pris på alle mulighetene vi har? Husk bare på vi kan gjøre så og si hva vi vil, og det er en gave vi ikke må kaste bort.) 

 

Litt tilfeldige bilder fra de snart fire måndene jeg har vært på reisefot. Snart kommer det en fotobombe med bilder fra India!  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s