Om ei jeg beundrer

Hei alle sammen.

Jeg skal nå fortelle dere om ei jente som har hatt stor betydning i livet mitt. Hun lyser opp dagene mine, hun lærer meg nye ting hver dag og hun får meg til å le som jeg aldri har gjort før. Denne jenta er ett fyrverki av lykke, glede og sprudlende energi. Jeg er så takknemlig for å ha henne i livet mitt at jeg bare må fortelle dere litt om henne.

Denne jenta jeg snakker om har hatt alt hun eier i en ryggsekk i 1 1/2 år. Hun reiste alene til Sør-Amerika, så til Australia, hun har jobbet som appelsinpakker og greid seg uten nesten noe som helst hjelp og støtte. Denne jenta reiste på roadtrip i Tasmania med folk hun nesten ikke kjente, hun har kjørt rundt med campervan i New Zealand, hun har tatt dykkersertifikat, hoppet i strikk og kastet seg ut fra et fly 4000m over bakken. Denne jenta er tøffere enn de fleste av oss. Hun heter Kristina, og hun er min beste venn.

For dere som kjenner dette skjønne vesenet så vet dere nok hva jeg mener når jeg sier at hun gjør livet ditt bedre, ikke sant? Hun er ei sprudlende, morsom, vakker og godhjertet jente som ser alt det gode i verden. Hun ser ikke problemer, hun ser løsninger. Hun ser ikke hjemmeløse, hun ser spennende mennesker med spennende historier. Hun ser ikke lite mat, hun ser mange oppskrifter. Hun er ei jente som selv med lite penger i lommeboka leter etter mynter i veska når det kommer en uteligger gående. En dag sa hun «Jeg hadde vært fornøyd med å bare jobbe på en café og fått folk til å smile, jeg». Det er mange som kunne sagt det, forskjellen er at jeg vet at denne jenta faktisk mener det.

Jeg forlater denne vakre jenta i dag og jeg gråter litt når jeg tenker på det. Ja, det skal bli godt å få en pause fra hennes påstandlighet, stahet, hennes uvanlige sittestillinger og lyder, men mest av alt kommer jeg til å savne henne. Jeg kommer til å savne latteren, stilen, gangen og vevingen med hendene når hun snakker. Jeg kommer til å savne historiene hun forteller, dansemovsene hun unner oss og uttrykkene det nydelige fjeset hennes kan vise. Jeg kommer til å savne hennes syn på livet og hvordan hun tar hver utfordring på strak arm. Jeg er også nervøs når jeg forlater denne jenta. Ikke for at hun ikke skal greie seg, ikke fordi hun ikke er tøff nok, men fordi jeg er redd for at hun ikke ser det selv, hvor tøff hun er. Jeg vil at denne jenta skal fortsette å ta hver utfordring på strak arm, jeg vil at hun skal fortsette å gå sine egne veier og at hun skal stole på seg selv og valgene hun tar.

Kan du gjøre det for meg, kjære Kristina? Kan vær så snill å huske på hvor mye du har vært gjennom og minne deg selv på hvor imponerende det er? Kan du være stolt over deg selv og gå ut om dagene med hode høyt og et smil som lyser av selvsikkerhet? Kan du, selv de dagene du er sliten, lei og usikker, huske på hvor spesiell du er? Hvis noe av dette blir vanskelig, kan du vær så snill å bare prøve å se deg selv med mine øyne? Da vil du se en nydelig jente med et stort vakkert smil, men samtidig en genunit og sårbarhet over seg. Du vil se en jente som gjør verden til et bedre sted. Du vil se en jente som kan gjøre akkurat det hun vil og som kommer til å gjøre det beste ut av hver situasjon. Men husk at du også du har lov til å ha dårlige dager, okei?

Takk for et fantastisk eventyr, kjære Kristina. Jeg setter meg på flyet til India med gode tanker og varme følelser. Jeg har stor tro på deg og er misunnelig på alle som får henge med deg de neste månedene.. Vi snakkes snart, da. Pass på deg selv og lev livet! 

*sweet as* 

Reklamer

Én kommentar

  1. Synne Aarø Lange · januar 6, 2016

    Fine Kristina ❤

    Håper hun ikke har flytta fra oss(Norge) for evig og alltid? Drømmer om å samles igjen i Oslo. Gleder meg til det.

    God tur videre til India, Ragnhild-Marie og Åshild. Dere er kule, modige og heldige. Mye tøffere enn oss andre(meg), men ikke vær helt yolo nå da. Kos dere og ta til dere alle øyeblikk og opplevelser, og ta de med hjem til meg gjennom ord og bilder.

    PS: Forventer bygaver! må jo ha flere suvernirer på hylla vår hehe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s