Du må tro på en russisk lege

Du står på toalettet på et legesenter midt i storbyen Sydney. Tårene renner, nesen renner og øynene har svulmet opp. Du er sliten og skulle ønske du heller satt på det varme badet ditt hjemme. I tillegg fikk du en streng dame med sterk russisk aksent, briller og påtegna bryn som lege. Og selvfølgelig rødt hår. Da du var inne første gangen satt hun bare å skrev noe inn på datamaskinen med harde trykk, uten en gang å se på deg. Hvorfor skjer dette med meg, tenker du når du står der på det lille, sterile toalettet. Hvorfor er jeg alltid så uheldig?

Du tørker deg rundt nesen og splasjer vann i ansiktet før du går inn igjen til den strenge russiske dama. Jeg er en viking, sier du til deg selv. Hun ser på deg, legger hode på skakke og sier «you look really tierd..» Ja, det er vel ikke så vanskelig å se, tenker du. Men hun smiler. Den strenge, russiske dama smiler! Ikke overlegent, men av sympati. Hun smiler! 

For å være hyggelig spør jeg henne hvor hun kommer fra. Sibir, sier hun. «I’ve been to Sibira. I took the transsiberian railway,» sier jeg. Hun lyser opp, vi har blitt bestevenner. Hun begynner å snakke om familien sin, da hun tok med sønnen sin for å reise og hvor viktig det er å ha venner man kan snakke med. Jeg sitter der, fortsatt med både rennene øyne og rennene nese, og prøver samtidig å nikke uten at alt skal komme fossende. Hun får meg til å roe meg ned, le og smile. Vi snakker om tunge stunder i livet og hvor viktig det er å roe ned når ting blir vanskelig. Hun får meg også til å tenke – «hvorfor stresser du sånn?» Alt ordner jo seg til slutt. Men det er slik når man reiser, du blir paranoid for alt mulig. Du finner ikke telefonen din – noen har stjelt den. Kortet ditt ble ikke godkjent – du har blitt ranet. Du er syk – du tror du har kreft. Du har ikke internett – du er fortapt. Men, når den russiske legen, med et smil om munnen sier «its gonna be okey», da må du nesten bare tro på det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s