God jul fra o’store Australia

Hei alle sammen! Det er en stund siden sist nå.. Dagene går så fort her ute i verden så det er liten tid til å sette seg ned å skrive. Vi opplever så mye, reiser ofte og møter så mange mennesker at jeg trenger litt tid til å fordøye alt før jeg skriver det ned. Vi har akkurat ankommet Sydney, som er siste stoppested i Australia før jeg og Åshild setter oss på flyet til India. Det blir rart å reise fra dette enorme solfylte landet.. Men jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Jeg har hvertfall skrevet en liten julehilsen. Jeg håper dere koser dere i jula, slapper av og spiser mye god mat. Vi har hatt en annerledes, men fin jul hvor snø ble byttet ut med sand og pinnekjøtt med pizza. Julegaven i år ble å hoppe fallskjerm ut fra et lite fly ca 4000 meter over bakken. En helt ubeskrivelig følelse. Det er helt klart noe av det beste jeg har opplevd. Det blir spennende å se hva resten av reisen byr på.. 🙂 

_______________________________

 

Jeg sitter med føttene i gyllen sand. Armene har blitt brune. Håret blondt og krøllete etter saltvannet jeg akkurat har badet i. Øynene skinner i solen, det er hvertfall det jeg har blitt fortalt. Jeg føler meg lykkelig. Jeg hører barn som springer ut i vannet, splasjer og hyler. Jeg hører vennegjenger le og ser kjærestepar som nyter en dag på stranda. Jeg sitter å tenker på livet og hvor rart det er. Jeg tenker på jula og hvor spesielt det egentlig er å feire på andre siden av jorda. Jeg vet ikke om noen eller hvem som kommer til å lese det jeg skriver, men jeg håper uansett hvem du er, hvor du bor og hva livet ditt innebærer – at du får en god jul og ett godt nyttår.

Mens jeg sitter her tenker jeg på året som har gått. De fleste tenker nok på alt vi ikke gjorde og alt vi ikke fikk til. Vi tenker «årene går alt for fort». Men hva om «fort» er et positivt tegn? Jeg kunne skrevet en roman til deg om alt jeg angrer på fra året som har gått. Jeg kunne fortalt deg om alt jeg ikke fikk gjort og alt jeg gjorde feil. Jeg kunne fortalt deg om de dagene jeg har lugget i senga og gjort puta vårt med unødvendige tårer. Jeg kunne fortalt om alle de gangene jeg har hatet meg selv og egentlig har hatt lyst å gi opp. Jeg kunne fortalt deg om alle de dagene jeg har kjedet meg, vært usikker på fremtiden eller dagene jeg følte meg dårlig. Men jeg vil ikke det. For jeg har endelig forstått at livet er ganske bra, og jeg skal komme med eksempel på hvorfor.

Jeg husker for eksempel da jeg gikk på fjellet med hunden og følte plutselig en lykke som spredde seg i hele kroppen mens jeg såg solen skinne gjennom tretoppene. Jeg husker da jeg fikk en utrolig jobbmulighet som jeg lærte mye av, voks på og som gjorde meg mye mer selvsikker. Jeg husker alle de dagene jeg har komme inn døren hjemme og det har luktet nystekt hjemmebakst i hele huset. Jeg husker turene jeg har hatt til Oslo, som da vi danset som gale på Comet Kid-konserten. Jeg husker alle dagen jeg har tilbragt med mitt fantastiske tantebarn som lyser opp livet mitt, eller alle de fantastiske vennene mine. Jeg husker alle de vakre fergerutene jeg har tatt og alle de rare samtalene jeg har hatt med fergemannskapet. Jeg husker alle kveldene jeg har tilbragt med min bestevenn. Jeg husker alle de fantastiske fjellturene jeg har vært på, og hvor ubeskrivelig glad jeg er for å bo i ett så vakkert land som Norge. Jeg husker da jeg satte meg på flyet til Australia, redd, men likevel så lykkelig og spent på det nye eventyret jeg skulle ut på. Jeg husker hvor fantastisk det var å sove under en åpen stjernehimmel og varmen som fylte meg når jeg tenkte på alt det gode i livet mitt. Jeg husker da jeg stod på toppen av en vulkan og tenkte på alt jeg har komme meg igjennom. Og det siste, da jeg hoppet ut fra et fly og falt mot bakken. Det er det morsomste, sprøeste, nydeligste, beste jeg noen gang har opplevd. Stillheten og følelsen av å fly langt over bakken – ubeskrivelig.

Så, som dere skjønner så har året mitt vært ganske så bra. Jeg har vokst, lært, utfordret meg selv, utviklet meg og kommet et par steg nærmere den jeg vil være. Jeg har komme enda nærmere de jeg har i livet mitt, fått mange nye venner og fått det enda bedre med meg selv. Det er dager det er vanskelig å se det, men de gode tingene er der. Bruk litt tid nå i jula og virkelig tenk over de gode tingene, minnene og stundene i livet ditt. Tenk på de gangene du virkelig har smilt, vært fornøyd med deg selv eller bare hatt det bra. Tenk på de gangene du har vært takknemlig, om det så er for maten du har laget, familien din eller at du har en seng å sove i. Gå så inn i det nye året med hode høyt, smilet om munnen og tanken «dette året gleder jeg meg til». Det skal hvertfall jeg gjøre.

Så, kjære du som leser dette. Du er fantastisk. Det er ikke sikkert jeg kjenner deg, men jeg vet at du er et godt menneske som fortjener kun det beste. Livet er rart og vanskelig, men det er det som gjør det så fantastisk også. Feile, lære, utfordre seg selv og oppleve. Lytt, nyt og se. Det er så mange små ting som gjør livet så ubeskrivelig vakkert. Jeg håper bare vi er flinke nok til å se det.. 

Stor klem til dere alle fra ei lykkelig, forvirra og takknemlig jente i Australia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s