Et lite paradis i store Australia

Har du noen gang tenk på hvor vakker en bølge er? Hvordan den kommer fra ingenting, bygger seg opp stor og sterk før den med eleganse skyller innover en gyllen strand? Eller har du tenkt på hvor vakkert det er når solen skinner gjennom høye tretopper? Eller når solen går den over trærne og himmelen får en nydelige, utenomjordisk farge? Fraser Island i Australia fikk meg til å tenke på alt dette.

På østkysten av Australia finner du verdens største øy laget av sand. Fraser Island heter denne øya. Full av farer, som dingoer, slanger og farlige veier, men likevel ett nydelig paradis hvor man går rundt barbeint med solen stekende på ryggen og hvor man bader i krystallklart vann. Vi tilbrakte tre dager på denne øya med Dingo Adventures, og det var nok et fantastisk eventyr.

For å forklare litt hva opplegget går ut på så blir alle sammen delt i grupper og hver gruppe har sin egen bil med firhjulstrekk – en 4wd. Med disse bilene kjører man på stranda, opp fjellveier og på ørkensand. Jeg, Åshild og seks tysktalende ungdommer havnet i bilen til guiden vår, Chriso. En solbrun krølltopp fra Hellas som syns alt er «fantastico» og «oh la la». Sammen kjørte vi gjennom jungler hvor gresshopper lagde nydelige musikk og på stranda hvor vi så delfiner. Bak oss fulgte tre andre biler. Alle fulle av fornøyde briter, tyskere, dansker, norske og flere nasjonaliteter. Vi ble alle en stor familie, selv med våre ulike bakgrunner.

Dagene på denne øya bestod av mye kjøring langs standa, mye bading i elver og innsjøer, mye allsang i bilen og camping om kveldene. Etter en lang dag, matlaging og sosialisering gikk mange ned til havet for å se stjernehimmelen. Men en dingo kan lure overalt så på denne øya kan man aldri gå alene. Mange var opptatt av å drikke, prøve seg på noen av de 200 personane som var på campen og på å fortelle den morsomste vitsen, men noen ganger, i alt styret, skrudde alle av lysene sine og man kunne i et par minutter nyte den klare stjernehimmelen. Det er noe spesielt med stjernehimmelen her på denne siden av jorda, altså. Den er bare så ufattelig klar og fascinerende. Og den bringer folk sammen på en veldig spesiell måte.. Syns jeg i hvertfall.

Slike turer handler derimot mest, eller nesten mest, om de folka man reiser med. Vi var utrolig heldige med guiden vår som tok mye bilder, filmet oss og fikk oss til å gjøre alt fra å rulle i sanden til å svømme som fisker ned en elv mens vi sang «in the jungel, the mighty jungel..» Han sang og danset for oss på stranda, viste oss mange utrolige plasser og holdt alltid humøret oppe. En god guide er gull verdt på en slik type tur hvor man forventer en spesiell opplevelse.

Ellers hadde vi også et par hysteriske gutter fra England med oss som danset, sprang rundt skjorteløs hele tiden (så mye at vi trodde han ene ikke eide ei skjorte). Vi hadde med oss en superskjønn lærer fra England som kalt alle «my love». Vi hadde med oss ei ordentlig tøff jente fra Danmark som var den beste sjåføren av alle, og vi hadde med oss mange andre nydelige mennesker som alle bidrog med noe spesielt til gruppa.

Det var tre intense dager på denne øya og vi fikk oppleve mye spesielt, og vi fikk venner for livet. Jo mer jeg tenker på turen i etterkant, jo mer spesiel blir den. Jeg kommer på de små tingene som da vi skrubbet oss med sanden i den klareste innsjøen jeg har sett og hvor rare vi egentlig var da. Eller som da vi satt rundt bålet om kveldene, eller da vi alle satt spente på tippen av en kliffe og såg haier, delfiner og skilpadder svømme i havet rett under oss. Jeg kommer til å huske hvordan øynene våre skinte som krystaller i sola, hvordan vi danser rundt bilene og hvordan guiden fikk oss alle til å le med din sterke aksent og nydelige skjarm. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne bli der litt lenger.

Reklamer

Én kommentar

  1. Ragnhild-Marie Nerheim · desember 21, 2015

    test

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s