London

Endelig var det min tur å oppleve dette kulturspekkede shoppingparadiset. Jeg fikk tatt rød dobbeldekker buss, drukket kaffe på Starbucks, shoppet på Oxford street og spist på kule resturanter i øst-London. London har det meste, og jeg var så heldig at jeg fikk sett mye av det takket være min gode venn Synne.

Jeg tilbrakte en uke London. Det høres «lenge» ut, men det er alt for lite. Jeg har følelsen av at London er en by man aldri blir ferdig med. Det er så utrolig mye å se og gjøre, butikker som skal besøkes, cafer som skal testes ut og bilder som skal tas. Nå har jeg hvertfall et bedre inntrykk av byen. Mitt viktigste tips til dere er at dere burde (aller helst) komme dere litt utenfor sentrum-sentrum. Ja, Oxford street er et must for alle shoppeglade mennesker, men det finnes så utrolig mange fine steder utenfor byens travle sentrum. Prøv å se litt av de ulike områdene slik jeg fikk mulighet til, da tror jeg du vil sitte igjen med et mye bedre inntrykk av byen.

IMG_2053

IMG_2205

IMG_2083

IMG_2087

IMG_2096

IMG_2011

I nordøst finner man blant annet Stratford. Der ligger det et enormt kjøpesenter kalt Westfields. Europas største mener jeg at det er. Hvis du liker at alt er samlet på en plass så er dette et utmerket sted å dra. Mange bra butikker, resturanter og cafer. Men vær forberedt på store folkemengder. I vest finner man blant annet Victoria and Albert museum. Et av de fineste museumene jeg var vært på. De hadde mange ulike utstillinger og en fantastisk fin cafe. Jeg ble derimot mest imponert over selve bygningen.

IMG_2066

IMG_2068

IMG_2072

IMG_2076

IMG_2079

National Portrait museum er også et sted som er verdt å besøke om du liker slikt. I samme bygg ligger National museum hvor du blant annet finner kunst av Rembrandt, van Gogh og Leonardo da Vinci. Om du derimot heller er ute etter å shoppe i kule omgivelser er jo Brick Lane og Shoreditch i øst gode alternativer. Disse områdene har de siste årene blitt svært populære blant studenter, kunstnere og turister. Her finner man mange koselige cafer, indiske resturanter, nattklubber og maaange vintagebutikker. Blitz er den vintagebutikken jeg anbefaler mest. De har et enormt stort utvalg av klær, sko og tilbehør.

IMG_2109

IMG_2115

IMG_2120

IMG_2121

IMG_2126

IMG_2138

IMG_2139

IMG_2142

IMG_2145

IMG_2150

IMG_2178

IMG_2184

IMG_2197

Ellers kan jeg også anbefale Notting Hill og Portobello road, som er et veldig koselig område i nordvest. Det er spesielt kjent for sine store vakre bygninger og et antikvitetsmarkedet som arrangeres hver søndag. Det har blitt en stor turistattraksjon. Vi var ikke der på en søndag, men likvel kjenner man litt av markedsfølelsen. Det finnes også mange fine butikker man kan besøke. Fra Portobello road kan man gå ned til Kensigthon High street hvor man finner mange av de store kjedebutikkene.

IMG_2207

IMG_2219

IMG_2233

Jeg kan konkludere med at oppholdet mitt i London var svært bra. Jeg fikk shoppet mye, sett mye og ikke minst hvert sammen med en jente jeg har savnet mye. Selv om det er godt å være hjemme igjen, må jeg innrømme at det var godt å komme seg bort litt. Slik vil det vel alltid være. Jeg håper og tror at det ikke blir lenge til jeg reiser tilbake.

Reklamer

3 kommentarer

  1. Synne · januar 8, 2015

    det var en fryd å ha deg her. Gleder meg til du kommer tilbake 😉 😉

  2. Renates Reiser · januar 24, 2015

    Så trivelig det så ut 😀 Nydelig tekst og bilder fra London. Som du sier er selv en uke for lite tid i byen. Jeg tror jeg har vært der 7-8 ganger nå, men føler likevel alltid at listen over ting jeg vil se og gjøre der aldri blir mindre… Man kunne sikkert bodd i byen i en mannsalder uten å se og oppleve alt 😛 Men supert å ha venner som bor der, da har du jo alltid en unnskyldning til å dra tilbake og se/gjøre mer 😉

  3. langelinjer · januar 25, 2015

    Flott bloggpost, igjen. Og veldig fine bilder fra reisen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s