Den største gaven jeg kunne fått

Jeg er en person som har hatt det veldig vanskelig de siste årene (mer om det kommer). I flere år virket verden så innmari mørk. Daglig våknet jeg opp med en vond klump i magen som ikke ville gi slipp. Alt jeg ønsket var å reise langt vekk. Langt vekk fra alle og alt.

Og det var vel det jeg gjorde, eller det jeg gjør. Jeg kastet på meg ryggsekken og reiste til andre siden av jordkloden for å komme vekk fra det jeg trodde dro meg ned. Jeg følte at jeg hadde en stor, mørk og tung sky over meg som ikke lot meg nyte livet. Jeg følte hele tiden at det var noe som holdt meg igjen, holdt meg nede. Den gjorde det vanskelig for meg å se lyset.

Denne turen har derimot gitt meg den største og beste gaven jeg kunne bedt om – den mørke skyen er (nesten) borte. Du aner ikke hvor glad jeg blir når jeg tar meg selv i å smile. Eller når det kribler i magen. Jeg begynner nesten å gråte av glede, for det er så lenge siden jeg har følt det slik. At jeg virkelig kan smile over livet. Det er vel kanskje lykke de kaller det.

Av og til er jeg lykkelig når jeg sitter på elvebredden og tenker på alt og alle hjemme, andre ganger er jeg lykkelig når jeg opplever fantastiske ting her ute i verden. Det er selvfølgelig dager som fremdeles er veldig tøffe, men det er flere gode dager enn dårlige. Jeg vet at det kommer til å bli en kamp å holde skyen borte når jeg kommer hjem, men jeg føler meg klar for den kampen. Jeg har en følelse av at jeg kan gjøre/greie alt. Jeg vet jeg kommer til å greie det fordi denne turen har fått meg til å innse hvor fantastisk bra jeg har det hjemme. Jeg skal ikke la en dum sky ødelegge for meg.

Så tusen takk, verden. Du har gjort en god jobb!

PS: Hvis dere håpte på en «typisk» reiseblogg, har jeg vel skuffet dere, haha! Sånn blir det når dere sender en jente som blir facinert over alt, tenker på alt og som prøver å føle alt ut i verden. Jeg skal prøve å komme med noen gode reisetips snart. Jeg lover. Først skal jeg bare nyte at jeg er lykkelig. Slenger med noen bilder fra de siste dagene også! Gjett hvem som ble enda lykkeligere når det lå melkesjokolade OG kakemann på sengen da. Åhoimiti!

IMG_7179.JPGIMG_7180.JPGIMG_7181.JPGIMG_7256.JPGIMG_7257.JPGIMG_7258.JPGIMG_7288-0.JPG

Reklamer

6 kommentarer

 1. langelinjer · november 18, 2014

  En fin bloggpost, Ragnhild-Marie, der du takker verden for skyen som er borte.
  Men det er ikke verden som har gjort det, eller reisen, eller menneskene du har møtt.
  Det er *du* som har sørget for at den fordamper i solen, blir borte mer og mer. Og snart borte for alltid. For hardt arbeide må man alltid gjøre selv. Det er godt med en heiagjeng og folk langs ruten. Men det er du som har gått veien. Tusen takk for at du deler opplevelser og tanker. Flott gjort – flott jente.

  • Ragnhild-Marie · november 19, 2014

   Tusen hjertelig takk for veldig fine ord, Odd Roar. Du har vel kanskje rett, men heldigvis gjorde verden det lettere for meg 🙂 Godt er det uansett! Håper alt står bra til 🙂

 2. Astrid Reistad · november 18, 2014

  Da er turen verd kvar ei krone ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 3. Aashild · november 19, 2014

  aaaah, hjertet mitt smila av aa hoere detta! gleda me til aa moete fine du paa nytt og hoere ALT. masse kjaerlighet fra en liten landsby i ecuador

 4. rnerheim · november 20, 2014

  Deler hvert ord med Odd Roar, det er så riktig så riktig. Men av og til må en få et avbrekk fra den daglige rutine og livstil, som tynger. Det har RM fått oppleve, og avbrekket med denne turen ser ut til å være en nøkkel for henne, for se livet på en annen måte, få åpne horisonten for mye muligheter.
  Turen RM er deg vel verdt, ikke minst for deg, vi har fått delt mye sammen med deg Her, og det gir oss en mangfold tilbake.. Klem fra pappsen..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s