Vientiane

Vientiane, hva skal jeg si.. Det var ikke helt min type by kanskje?

Jeg ankom Laos sin hovedstad sent fredagskveld. Først ble jeg sluppet av på feil hostell. Deretter innså jeg at sengen, på riktig sted, var STEINhard og knirkete, og til slutt brukte jeg flere timer på å finne noe mat som faktisk var billig og spiselig. Å gjøre alt dette på tom mage i en uoversiktlig og skitten by, er ikke noe jeg anbefaler.

Dagen etter endret derimot inntrykket seg. Jeg spiste en god frokost, jeg vandret gatelangs, møtte mange hyggelige mennesker, drakk tidenes beste smootie og såg den fantastisk solnedgangen over Mekong-elven. Kvelden endet med et lite sammenbrudd, men når jeg stod opp igjen var alt fint. Det er rart hvordan hver dag, hver time, kan være så ulik.

IMG_0479.JPG

IMG_0477.JPG

IMG_0478.JPG

IMG_0476.JPG

IMG_0481.JPG

IMG_0480.JPG

IMG_0489.JPG

Vientiane er ikke en by som har så mye å tilby. Den er svært liten for å være en hovedstad. Om du noen gang reiser til Laos vil jeg anbefale deg å starte her (to dager er nok) før du deretter reiser nordover til Luang Prabang, og Vang Vieng. Jeg tror du da vil sitte igjen med et mye bedre inntrykk av byen enn jeg gjør, som reiste motsatt vei.

Jeg vil også anbefale, om du er interessert i historie, å dra på COPE-senteret. Det er et senter som tar for seg bombingen av Laos som skjedde mellom 1964 og 1973. Over 260 millioner bomber ble sluppet over Laos, noe som gjør Laos til det landet i verden som har blitt bombet mest, med tanke på størrelse. Det er fremdeles granater som ikke har eksplodert. Det betyr at det er mange som dør eller blir skadet av bombene ennå. COPE arbeider med å hjelpe de som har blitt eller blir skadet. Jeg skal innrømme at jeg ikke visste noe om dette, så jeg syns det var veldig interessant. Det er godt å lære litt om landene du besøker også, ikke bare sitte på cafe eller gå rundt på marked.

IMG_0483.JPG

IMG_0490.JPG

IMG_0491.JPG

IMG_0484.JPG

IMG_0485.JPG

IMG_0488.JPG

IMG_0487.JPG

IMG_0482.JPG

Men uansett om byen ikke traff meg helt, så har jeg hatt det fint. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker, jeg har spist en fantastisk amerikansk burger på Ray’s grill, jeg har handlet på et kveldsmarked, jeg fant et veldig bra galleri og jeg har blitt fascinert over hvordan du kan se den franske innflytelsen overalt. Om man bare har et åpent sinn så finner man som oftest noe bra med hver plass man besøker!

Men – grunnen til at jeg kanskje ikke likte denne byen så godt er også fordi jeg bare har gått å ventet på å kunne reise til Vietnam og møtte min fantastisk storebror! Idag er dagen, dere! 🙂

Reklamer

5 kommentarer

 1. Synne · november 17, 2014

  Håper du tar det tid til å skrive litt nå når han kommer også, så kan vi prioritere skype om to uker. Kos dere og hils fra meg!

 2. Astrid Reistad · november 17, 2014

  DU gler deg, ROAR gler seg og OSS her heime gler oss stort over at dere skal få desse to vekene i lag ! Vi sender dere våre aller, aller beste ønsker for ein fin og innholdsrik ferie !! STOR klem til dere begge fra heile famelien.

  Som du skriv er det viktig å ha eit åpent sinn, da finn ein som oftast noko å glede seg over. OM dagane har vore variabel har i alle fall bilda blitt FINE !
  Always with yoy :-). Mamma

 3. Jorunn Nerheim · november 17, 2014

  Veldig kjekt å følge deg, Ragnhild-Marie. Så reflektert og modig du er, og så vakre og interessante bilder du tar! Hils din gode storebror og kos dere:) tante Jorunn

  • Ragnhild-Marie · november 18, 2014

   Tusen takk, tante Jorunn! Håper alt står bra til i Bergen. Skal hilse tilbake 🙂

 4. Rune Nerheim · november 17, 2014

  Kjekt å vite at Roar kommer idag, – Håper dere får fine dager sammen.. Regner med det blir kuuule reportasjer nå fremover… dere to er bare helt rå på foto … Vi følger spent med… Hils til Roar.. Klem..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s