En ferie fra ferien

Etter flere uker på reise er jeg så vant til å hele tiden gjøre noe og hele tiden flytte på meg at jeg nesten får dårlig samvittighet når jeg er helt i ro på et sted i flere dager. Men Luang Prabang har tvunget meg til å roe ned litt, og det er jeg glad for.

IMG_0464-5.JPG

IMG_0455-0.JPG

IMG_0446.JPG

IMG_0445.JPG

IMG_0454-0.JPG

IMG_0451.JPG

IMG_0453.JPG

IMG_0457.JPG

IMG_0448.JPG

IMG_0456.JPG

IMG_0458.JPG

Her i denne nordlige byen i Laos er det verken motorveier, starbucks eller store motebutikker. Her er det i stede små franske caféer, munker med solparaplyer og en nydelig natur. Det er det perfekte stedet å roe ned på. Her har jeg gått gatelangs i flere timer og sett på den avslappende livsstilen. Jeg har sittet ved Mekong-elven og sett solen gå ned bak fjelltoppene, jeg har brukt (altfor) mye penger på mitt eget hotellrom og jeg har sittet på en liten cafe, spist crossiant og drukket chai latte. Men man må jo kose seg litt, ikke sant? 🙂

Men jeg måtte jo gjøre noe når jeg var i denne lille perlen av en by, ikke bare gå å late som jeg er på en luksuriøs ferietur. Jeg bestemte meg derfor for at det var på tide å besøke et fossefall. Det var ikke en dum avgjørelse. «Kuang Si waterfall» er noe av det fineste jeg har sett. Det er utrolig at naturen kan forme noe så vakkert helt på egenhånd. Jeg gikk rundt i området i flere timer, badet litt i det kalde vannet og spiste lunsj med en liten vannsprut i ansiktet. Det var ganske så fint.

IMG_0468.JPG

IMG_0469.JPG

IMG_0471.JPG

IMG_0470.JPG

IMG_0466.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0473.JPG

Om du noen gang besøker denne byen vil jeg også anbefale å besøke «Big Brother Mouse prosject». Det er en organisasjon som arbeider for at både unge og voksne skal få en mulighet til å lære å lese og snakke engelsk. Man kan enten bidra ved å kjøpe bøker til dem eller man kan ta del i en klasse hvor du kan snakke engelsk med de som har lyst å bli bedre. Jeg var selvfølgelig så dum at jeg gikk dit den siste dagen jeg hadde i byen, og på feil tidspunkt. Jeg fikk derfor ikke mulighet til å bidra, men om jeg kommer tilbake skal jeg helt klart gjøre det!

IMG_0462.JPG

IMG_0447.JPG

IMG_0463-0.JPG

IMG_0442.JPG

IMG_0443.JPG

IMG_0444.JPG

Men nå går ferden videre til hovedstaden i Laos, Vientiane. Det er på tide å sprekke hull på boblen og gå tilbake til det enkle backpackerlivet.

Reklamer

Én kommentar

  1. Astrid Reistad · november 15, 2014

    Ser på bilda mange ganger og ser heile tida noko nytt i dei :-). Nokre av bilda er som dei flottaste maleri ! 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s