Hongkong

Det er rart å være på et sted hvor det skjer noe så stort at det kommer til å havne i historiebøkene.

Hongkong har de siste ukene blitt en by med mennesker som kjemper for et bedre demokrati. Vi, som vestlige, blir hele tiden frarådet å reise til områdene hvor demonstrasjonene foregår, men hvordan kan man ikke reise når noe så stort skjer? Det er hvertfall umulig for meg.

Demonstrasjonene har nå foregått i over tre uker. Det er den største utfordringen for Kina etter det som skjedde på Tiananmen square i Beijing i 1989. Demonstrantene kjemper for at Hongkongs leder, Leung Chun-ying, skal gå av, og for at det skal være et fritt valg i 2017.

Hongkong var en britisk koloni helt frem til 1997. Hongkong ble da gitt tilbake til Kina gjennom en avtale kalt «Et land, to styreformer». Denne avtalen gav Hongkong mer selvstyre og en mer demokratisk styreform. Det som derimot skjer nå er at Kina ombestemmer seg. Det «frie» valget i 2017 vil bare skje hvis Kina velger kanditandene. Disse vil da selvfølgelig være lojale mot Kina. (Hvis du vil lære mer kan du se her: http://news.yahoo.com/katie-couric-now-i-get-it-umbrella-revolution-175949877.html )

Det virker ikke som det er mye om dette i norsk media, og for å være ærlig så merker man ikke mye til det i byen hvor det skjer heller. Folk lever sine egne liv og er ikke mye preget av den kampen som noen prøver å kjempe. Men sånn vil det vel alltid være. Noen godtar virkelighet mer enn andre, mens andre kjemper for en bedre virkelighet. Det virker som at det stor uenighet blant folket også.

IMG_0311.JPG

IMG_0310.JPG

IMG_0301.JPG

IMG_0300.JPG

IMG_0313.JPG

IMG_0314.JPG

IMG_0315.JPG

IMG_0312.JPG!

IMG_0316.JPG

Hongkong er hvertfall en by som jeg har lært meg å like. Jeg har fått sett mange ulike sider av byen, og hver og en av dem får meg til å like byen mer og mer. Den minner meg mye om New York, en by jeg elsker. Dette er også en by som aldri sover. Det er et internasjonalt knutepunkt og en by man aldri blir ferdig med.

Det er også en by hvor mye rart skjer. Jeg har stått under et telt med en inder mens regnet øste ned utenfor. Han ledde seg ihjel fordi «Gud var sint». Jeg har gått inn i motebutikker som Marc Jacobs og COS, men også i små matbutikker hvor de selger tunger, tørket fisk og levende kyllinger. Jeg har nesten blitt angrepet av apekatter(!) Jeg har stått mitt blant demonstrantene. Jeg har funnet flere kule cafér i et område likt Grünerløkka og jeg har slappet av i en botanisk hage.

IMG_0296.JPG

IMG_0329.JPG

IMG_0305.JPG

IMG_0297.JPG

IMG_0317.JPG

IMG_0319.JPG

IMG_0318.JPG

IMG_0304.JPG

IMG_0321.JPG

IMG_0328.JPG

IMG_0322.JPG

IMG_0320.JPG

IMG_0325.JPG

IMG_0326.JPG

IMG_0327.JPG

IMG_0303.JPG

IMG_0307.JPG

IMG_0306.JPG

IMG_0302.JPG

IMG_0309.JPG

IMG_0308.JPG

IMG_0323.JPG

IMG_0299.JPG

IMG_0324.JPG

Nå er jeg offisielt på egenhånd, så nå starter den ekte backpackingen. Takk for nå Hongkong. Bangkok, her kommer jeg!

Reklamer

6 kommentarer

 1. Astrid Reistad · oktober 26, 2014

  Var det kjekspakka di som gikk med ? 🙂 Det blir ein heil jobb berre å huske alt du opplever ! Bra du skriv om det etter kvart ! 🙂 . Da er du klar for eit nytt land og nye eventyr ! :-). God tur ! Vi blir med 🙂 🙂

  • Ragnhild-Marie · oktober 27, 2014

   Nei, heldigvis ikkje! Mange inntrykk og opplevelsa å fordøya ja, men håpe i greie å huske dei viktigaste 🙂

 2. Synne · oktober 27, 2014

  Sinnsykt søte aper!
  Har du spist frosk?

  • Ragnhild-Marie · oktober 28, 2014

   Nei, e det godt? He spist insekt da!

   • Synne · oktober 29, 2014

    æsj. tror du jeg har spist frosk eller?!

 3. Tone Syltebø · oktober 31, 2014

  Fantastiske bilete du tar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s