Hvem er «vi»?

Jeg tenkte at jeg burde fortelle dere litt om hvordan jeg har reist den siste måneden. Jeg har forstått at det har vært en del spørsmål rundt hvem «vi» er. Jeg har vært på en lang og overveldende reise som jeg heldigvis har delt med andre.

Jeg bestemte meg for å reise gjennom Russland, Mongolia og Kina med det canadiske selskapet Gadventures. De arrangerer gruppereiser, av ulike sjangre, over hele verden. Jeg har til nå tatt to turer, «Trans Mongolian adventure» og «Budget China – Beijing to Hongkong», begge av typen «yolo». Disse turene er spesielt designet for unge backpackere som vil se mye selv om de lever på budsjett. For meg har det vært en perfekt måtte å reise på!

Den første gruppen bestod av 10 personer. En guide og 9 andre eventyrlystne ungdommer, inkludert meg selv. Vi møtes i St. Petersburg og reiste sammen til Beijing. Turen bestod hovedsakelig av å reise på tog gjennom Sibir, men vi stoppet blant annet i Moskva, Listvyanka, Ulaanbaatar og Beijing. I Beijing møtte jeg den andre gruppen, som jeg reiste sammen med til Hongkong. Denne gruppen bestod av en guide og 17 reisende. Vi reiste på kryss og tvers ned det enorme landet og fikk se både livet på landsbygda og i de store byene.

Å reise i grupper er alltid risikabelt, for du vet jo aldri hvordan de andre er eller hvordan dere kommer til å gå overens. Jeg har heldigvis ikke hatt noe store problemer med de jeg har reist med. Det har vært utrolig morsomt å møte så mange ulike mennesker fra hele verden. Man lærer så mye av hverandre, og man knytter vennskap som strekker seg over flere verdensdeler. Noe som er svært positivt når jeg skal reise senere.

Det er ikke slik at alt har vært tipptopp hele tiden, men generelt sett så er dette en veldig fin måte å reise på. Mye fordi de gjør ikke forskjell på om du reiser alene eller i par. Det eneste som kan være negativt er at du hele tiden må forflytte deg og være med gruppen. Du har ikke mye fritid eller alenetid. Du kan ikke ta ting i ditt eget tempo eller gjøre akkurat det du vil, for det er som oftest en planlagt aktivitet hver dag. Derfor bestemte jeg meg for å for eksempel være et par dager ekstra både i St. Petersburg og Hongkong, for å ha mulighet til å se mer.

Det jeg prøver å si er vel egentlig at jeg anbefaler å reise med Gadventures, både om du reiser alene eller flere sammen. Du lærer mye, du får venner for livet, det praktiske blir håndtert av turlederen og du får se mye på kort tid. Jeg sitter igjen med mange gode minner som jeg kommer til å huske resten av livet. Jeg kommer helt klart til å gjøre dette flere ganger, men nå ser jeg fram til å reise litt på egenhånd.

IMG_0136.JPG

IMG_0153.JPG

IMG_0233.JPG

IMG_0093.JPG

IMG_0280.JPG

Reklamer

Én kommentar

  1. Astrid Reistad · oktober 25, 2014

    Dette var ein flott og oppklarende innlegg på eit spørsmål mange har stilt 🙂
    Hilsen ei stolt mamma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s