Yangshuo

Yangshuo er av de beste plassene jeg har vært i hele mitt liv. Ja, det er en travel turistby med suvernierbutikker på hvert gatehjørne. Og ja, jeg så flere hvite mennesker der enn jeg såg i Beijing og Shanghai til sammen, men livet var så enkelt der. Byen var liten, det var ikke høye skyskrapere og det var flere små cafer i hver gate. Selv om det også her krydde av små kinesere som tuter med scooterene sine, var alt så avslappet og harmonisk. I byens hjerte summet det av mennesker, mens rundt slynget en stille natur seg. Det var virkelig et backpacker-paradis.

IMG_0284.JPG

IMG_0283.JPG

IMG_0287.JPG

Dag to i den lille byen leide vi sykler og tok turen ut på landsbygda. Rundt oss reiste majestetiske fjell seg mot himmelen. Det var grønne enger og strømmende elver. Vi syklet med de lokale og vi stoppet for å se andre turister gjøre «heftig» bamboo rafting. Jeg hadde det så innmari godt på den sykkelen. Jeg fikk se en helt annen del av Kina. En del jeg virkelig likte.

Etter et par timer på sykkel, en «fjelltur» som bestod av 800 trinn rett opp til «månen» og en god lunsj med en lokal familie, kom vi til dagens høydepunkt – gjørmebad og varme kilder – inne i en gråtte. Det høres kanskje ikke så godt ut, å være dekket av gjørme, men jeg tror jeg aldri har vært så avslappet før. Det var et god sted å samle energi før en kveld på en roof top bar med dukende musikk og beer bong.

IMG_0276.JPG

IMG_0275.JPG

IMG_0277.JPG

IMG_0278.JPG

IMG_0280.JPG

IMG_0273.JPG

IMG_0279.JPG

IMG_0274.JPG

IMG_0288.JPG

IMG_0281.JPGIMG_0282.JPG

I løpet av tiden min i Yangshuo fikk jeg også prøvd thai chi, som er tradisjonell kinesisk kampsport, og å lage tradisjonell kinesisk mat. Jeg ble til og med kåret til «dumpling queen». En tittel jeg stolt tar med meg videre, selv om jeg ikke liker dumplinger en gang.

IMG_0285.JPG

IMG_0289.JPG

IMG_0290.JPG

Reklamer

4 kommentarer

 1. Astrid Reistad · oktober 23, 2014

  Like spennende kvar gang ! 🙂 Du har no fått to ærefulle titler hittil. Både Marna og Dumpling queen . Ikkje dårlig å ta med seg vidare det ! Husk at vi gjerne vil sjå deg og på bilda 🙂

 2. Synne · oktober 23, 2014

  Uuuuuuu, hvem er kjekkasen? Og, har jeg nevnt at jeg vil ha bildene dine på veggen min? Gjerne det med kjekkasen.

  • Ragnhild-Marie · oktober 27, 2014

   Haha, det skal me vel fikse! Hvis me he bilde fra England au, selvfølgelig😏

 3. Lene-Lise · oktober 24, 2014

  En liten kineser i dyp dumlingkonsentrasjon på nederste bilde der. Rart ikke æ ble kåret til dumpling queen! Innmari fin blogg du har, Marie (må jobbe litt med å bli vant til å kalle deg for Ragnhild). Æ blir å følge deg videre her til vi treffes igjen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s