Xi’an

Etter å ha vært i Kinas folksomme hovedstad gikk veien videre til Xi’an. En annen stor by i Kina. Jeg skjønte derimot fort at den ikke er like stor som Beijing, men fremdeles var det flere små kinesere rundt meg til alle tider. De tuter, spytter, tar bilder og roper. De stirrer, de ler og de vinker. For noen virker det som at det å se noen hvite mennesker er som å se eventyrfigurer komme til live.

IMG_0208.JPG

IMG_0207.JPG

IMG_0229.JPG

IMG_0238-0.JPG

IMG_0228.JPG

IMG_0230.JPG

IMG_0237-0.JPG

Etter å vandret rundt i byen et par timer bestemte vi oss for å dra på en kinesisk karaokebar. Der var det ikke snakk om en mørk pub med et par gamle menn ved baren slik som hjemme. Her var det egne, store, luksuriøse rom med diskolys og skinnsofaer. Det var gratis øl til alle og flere sangalternativer til våre vestlige sangstemmer. For å si det enkelt, så var det en av de morsomste kveldene jeg har hatt på lenge. Hvis du får sjansen burde du prøve ut kinesisk karaokebar!

Dagen etter dro vi til det åttende under i verden, terracotta soldatene. Det var en gammel bonde som fant dem i 1974. Det var en av Kinas mange keisere som bestemte seg for å lage disse mursoldatene for at de skulle beskytte ham i hans neste liv. Over 7000 soldater ville han ha med seg. Soldatene er over 2000 år gamle og arkeologer holder fremdeles på å avdekke dem, og setter de sammen som puslespill.

IMG_0214.JPG

IMG_0211.JPG

IMG_0212.JPG

IMG_0213.JPG

IMG_0210.JPG

IMG_0209.JPG

IMG_0206.JPG

Jeg er ikke en person som får bakoversveis av slike ting og jeg er ikke en person som elsker å gå på museum, men det er jo en del av det å reise. For å forstå et land burde man prøve å få et innblikk i landets historie. Om det så er å se tusenvis av potter eller om det er å lese om gammel kinesisk skrivekunst.

IMG_0235.JPG

IMG_0234.JPG

IMG_0236.JPG

IMG_0233.JPG

IMG_0231.JPG

IMG_0232.JPG
Det jeg derimot virkelig elsker er markeder, som de heldigvis hadde. «Muslim quarter» er et must når man er i Xi’an. Og selvfølgelig karaokebaren. Åh, så gøy vi hadde det!

Nå går veien videre til Shanghai!

Reklamer

2 kommentarer

  1. Astrid Reistad · oktober 16, 2014

    «Du store kineser» kva du får sjå, oppleve og lære» ! Takk for nye , flotte bilder og informasjon. Stor klem fra mamma

  2. Synne · oktober 22, 2014

    La oss starte en kinesisk karaokebar i huset vårt da. med sing star ;););)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s