Irkutsk – Listvyanka – Baikal

En tidlig morgen ankom vi vårt andre store stopp på reisen fra Russland til Mongolia. Det var i en av Sibirs største byer, Irkutsk. En by som ble opprettet av en russisk soldat i 1661, etter at han og 19 andre ble sendt dit for å utforske område.

Etter en god og varm dusj, en ikke så god frokost og litt etterlengtet tid på Internett gikk vi ut i de kalde gatene. Som i de fleste andre russiske byer var byen preget av katedraler, gamle vakre bygninger og skilt kun på russisk. Heldigvis har vi med oss en utrolig flink guide, Svatlana, som hjelper oss når det trengs. Hun tok oss også med til et alt-mulig-marked, som jeg elsker mest i hele verden.

IMG_0123.JPG

IMG_0122.JPG

IMG_0120.JPG

IMG_0121.JPG

IMG_0124.JPG

IMG_0125.JPG

Dagen etter dro vi til en av de mest spesielle stedene jeg noen gang har vært – Listvyanka. En liten liten landsby rett ved verdens nest største innsjø – Baikal. Plutselig kom vi rundt en sving og kunne se vann så langt øye kan se.
I denne lille landsbyen var det trehus i alle slags farger. Noen moderne, andre falleferdige. Det var markeder med alt fra fisk til smykker. Det var løshunder som fulgte etter oss hvor enn vi gikk. Det var en slags kakao på en café hvor de spilte Katy Perry. Og sist, men ikke minst så var det vakker natur.

Vi bodde hjemme hos et ektepar som hadde gjort om hjemme sitt til et gjestehus. De snakket ikke engelsk, men likevel er de noen av de morsomste og hyggeligste menneskene jeg noen gang har møtt. Det er rart hvordan språk egentlig ikke er så viktig. Man lærer å kommunisere på andre, mye morsomere måter.

IMG_0113.JPG

IMG_0110.JPG

IMG_0112.JPG

IMG_0111.JPG

IMG_0117.JPG

IMG_0115.JPG

IMG_0114.JPG

IMG_0116.JPG

IMG_0118.JPG

Med andre enklere ord – dette stoppet var en fantastisk opplevelse.

Reklamer

5 kommentarer

 1. rnerheim · oktober 1, 2014

  Så fint å høre at det går fint med deg, og at du trivs i din reise.. Fine bilder og god omtale av hva du opplever.. Jeg følger spent med videre… Takk, R.M – klem fra pappa..

 2. Astrid Reistad · oktober 2, 2014

  Hei igjen og takk for nye fine bilder og skildring av turen. Du har fått MYKJE skryt av bloggen ! Bildet tatt gjennom gjerdet syns EG er dagens vinner. STOR klem fra mamma

 3. Annbjørg Lovise Boge · oktober 3, 2014

  Kor flink du er !!

 4. Unni Vestnes · oktober 4, 2014

  Hei igjen … det er så interessant å følge med på bloggen din . Du er kjempeflink til å skrive og tar fantastiske bilder … god tur videre ..

 5. Inger-Lise Frøystadvåg · oktober 8, 2014

  Så flotte bilder og underholdande tekst. Venter spent på nye innlegg her i heimen:) klem frå Inger-Lise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s